dijous, 8 d’agost del 2019

Dia en la feria!!!

Bona tarda!!

Hoxe chove tamén... Però això no ens ha impedit aixecar-nos una mica més d’hora i anar amb el Pepe i la Manuela a Arzúa, a la fira. No fa gaire que han fet una autovia que enllaça moltes poblacions i amb un moment et plantes qualsevol lloc (a on et porti l’autovia, clar...) Això ha fet disminuir molt el trànsit dins dels pobles i també el comerç que ara, a Arca, només es salva pels pelegrins i la gent autòctona que hi viu. I sembla que els primers tampoc no paren gaire perquè ens han explicat que en la guerra preus que hi han entre els pobles pels serveis als pelegrins, Arca ara és més car. I ells s’ho miren molt, això.


La fira d’Arzúa es fa dues vegades al mes (nevi o plogui, diu la Marta). Al voltant de un edifici central es posen tot de parades (el que coneixem com a «mercadillo») que venen roba i sabates, sobretot. Les parades que m’han cridat més l’atenció són les d’estris per casa per que també venien eines pel camp: falços, destrals, aixades i fins i tot esquelles pels animals.









Dins del edifici hi ha un espai diàfan on hi ha tot de parades d’aliments: fruita, carn (pernil, xoriço, etc... carn guardada en sal per conservar-la), pa, etc... També hem vist (a Arca també vam trobar una botiga) unes parades on venen plantes ja germinades de tot tipus d’aliments: enciam, pebrot, plantes aromàtiques... Llestes per plantar a l’hort.







Però nosaltres veníem a menjar pop (jejejejeje, va... A veure la fira, també...). Darrera del mercat, aprofitant una porxada enorme de fusta, es posen dos o tres parades que fan pop. Tenen unes grans olles (algunes de coure) on bullen el pop, després el tallen i el posen en plats de fusta amb oli i pebre vermell («pimentón»). El que a Barcelona sembla que seria per compartir, aquí ho fan individual. També serveixen vi molt jove sense additius en uns bols (cuncas) i pa morè. També fan xurrasco a la brasa. I ala!! A comer!!! Buah!!... Estava tot boníssim... La Marta ha fet dos racions i jo he preferit una i provar una mica de xurrasco. I per acabar, cafè de pota amb aiguardent. Ufff... A mi em mataran...







Hem tornat cap a les 14:30h, i per la tarda només hem estat capaços de dormir dues hores, sortir a fer una volta pel poble, prendre un parell de coca-coles, comprar-me unes bambes molt bé de preu (les meves comencen a estar trencades... aix...) i seure al sofà que hi ha al pati a veure caure la pluja (ara està caient amb ganes)... La Marta ha fet de pagesa i ha anat a mirar si les gallines havien posat ous. No se si serà la barreja o la migdiada de dues hores, però estem ko els dos... bonanit...








2 comentaris:

  1. Wou!!! Popasso!!! Quina pinta tot i quin relax!! :)

    ResponElimina
  2. Ei nois!!! quin relax m'està entrant només de llegir-vos!!! què guai és seure escoltant la pluja... m'encanta!!! i mare meva, quin pop!!! dues racions cap aquí, si us plau!! gaudiu moltíssim guapus!

    ResponElimina